BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima straalt in creatie Jan Taminiau op Koningsdag

Koningin Máxima draagt op Koningsdag 2017 een gestreepte japon en een cape met kleurverloop. De ontwerper is Jan Taminiau.

Jan Taminiau heeft Brabantse roots. De succesvolle designer is geboren in Goirle. Voor de cape koos Taminiau voor een donkerblauwe chenille met een rauwe, wollige en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur, dat meldt het TextielMuseum. De creactie is vanaf vrijdag te zien in het museum als het wordt toegevoegd aan de tentoonstelling 'Oranje Boven! | Koninklijk Textiel’.

Máxima kiest voor japon van Jan Taminiau

De donkerblauwe jurk is gemaakt van een combinatie van zijde crêpe Georgette en organza. In een degradé om het lichaam heen zijn donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: