BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Amalia draagt mantel van Zara

Prinses Amalia heeft op Koningsdag in Tilburg een gele mantel van het merk Zara gedragen. Haar moeder koningin Máxima is een liefhebber van de Spaanse winkelketen, weet royaltydeskundige Josine Droogendijk. "Ik hoor regelmatig van mensen dat Máxima weer is gespot in de Zara", zegt Josine.

Amalia draagt gele mantel van het merk Zara

"De mantel uit de Zara is verkrijgbaar voor nog geen honderd euro", vertelt ze over de kledingkeuze van de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Ariane en Alexia

Prinses Alexia droeg deze Koningsdag een blauw kanten jurkje. Prinses Ariane bleef warm in een bekende cape van het modehuis Natan. Waarschijnlijk is de cape afkomstig uit de kledingkast van haar oudere zussen. Vier jaar geleden tijdens de inhuldiging van de koning in Amsterdam droegen de dochters van Willem-Alexander namelijk alle drie dezelfde cape.

Ariane droeg de cape van camelkleurige kasjmier ook bij de viering van Koningsdag in Dordrecht in 2015.

De dochters van Willem-Alexander en Máxima kregen bij aankomst in Tilburg een armbandje van textiel, het zogenoemde 013denim van duurzaam spijkerstof. Van ingezamelde spijkerbroeken is nieuw garen gemaakt. Daar is een duurzaam biologisch katoen uit India aan toegevoegd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: