BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Verdriet om huisdier bij gezin kroonprins Frederik

Klein leed in het gezin van de Deense kroonprins Frederik. Op Instagram heeft het Deense hof dinsdag bekendgemaakt dat zondag de hond Ziggy is ingeslapen. Het dier leed aan chronisch nierfalen en artrose. "Ondanks dit was de kwaliteit van zijn leven tot aan het einde goed", aldus de verklaring.

Ziggy maakte twaalf jaar deel uit van het gezin en was een cadeau voor het huwelijk van kroonprins Frederik in 2004. De vier kinderen waren dan ook zeer aan het beest gehecht. Prins Christian, de oudste van het viertal, ging in 2015 voor zijn tiende verjaardag samen met Ziggy op de foto.

"Ziggy was een loyale en liefhebbende hond", aldus de mededeling op Instagram die vergezeld ging van een foto van Ziggy, afgelopen zondag nog gemaakt door kroonprinses Mary.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: