BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Verjaardag Victoria wordt groots gevierd

Kroonprinses Victoria viert dit jaar haar veertigste verjaardag. De Zweden pakken deze zomer flink uit voor de troonopvolgster. In juli is het twee dagen feest in het land, maakte het Zweedse hof vrijdag bekend.

De feestelijkheden beginnen op vrijdag 14 juli, Victoria's verjaardag, met een Te Deum. Voor de dankdienst komen de koninklijke familie, regeringsvertegenwoordigers en paleismedewerkers samen in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm. Aansluitend vindt een receptie plaats.

Rond het middaguur klinken saluutschoten vanaf het eiland Skeppsholmen. Ook in Göteborg, Karlskrona, Härnösand en Boden wordt een eresalvo afgevuurd. Vervolgens stapt Victoria met haar man prins Daniel, dochter prinses Estelle en zoon prins Oscar in een koets voor een rijtocht door Stockholm.

Muzikaal feest
De feestelijkheden op Victoria's verjaardag worden vrijdagavond afgesloten op het vakantie-eiland Öland. In het stadion van Borgholm, waar al vaker Victoria's verjaardag werd gevierd, vindt een groot muzikaal feest plaats.

Zaterdag 15 juli krijgt de bevolking de kans Victoria en haar ouders koning Carl Gustaf en koningin Silvia persoonlijk te feliciteren. Bij de koninklijke zomerresidentie Solliden Slott nemen de kroonprinses, koning en koningin van 08.30 uur tot ongeveer 11.00 uur de tijd het publiek te ontmoeten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: