BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: William, Kate en Harry moedigen renners aan

De Britse prins William, zijn vrouw Catherine en prins Harry gaven zondagochtend met z'n drieën het startsein voor de 37ste editie van de marathon in Londen. Het trio moedigde daarna langs het parcours de bijna 40.000 deelnemers flink juichend en klappend aan.

William, Catherine en Harry hebben de loopwedstrijd omgedoopt tot 'marathon van de geestelijke gezondheid', om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. De drie zetten zich al langer in voor het bespreekbaar maken van psychische problemen met hun campagne Heads Together.

Alle lopers kregen zondag voor de start een hoofdband met de boodschap 'Heads Together' uitgereikt. "Ik hoop dat jullie die allemaal met trots zullen dragen", zei Harry eerder in een videoboodschap aan de marathondeelnemers.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: