BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Vlog: Prinses Laurentien haalde vroeger gedurfde grap uit

‘Prinses Laurentien, heeft u wel eens iets stouts gedaan?’ vroeg één van de leerlingen van de Jan Ligthartschool in Den Haag. Prinses Laurentien heeft woensdag een bezoek gebracht aan een bijzonder project in de Schilderswijk. Verpleeghuis De Schildershoek in Den Haag krijgt maandelijks bezoek van leerlingen uit de wijk. Zij vermaken de ouderen met muziek, spel en dans.

De Jan Ligthartschool maakt deel uit van het initiatief ‘Adopteer een verzorgingshuis’ van de Stichting Creatief Onderwijs. Hierbij gaan schoolklassen maandelijks op bezoek bij de bewoners van verzorgingshuizen in Nederland. Het samengaan van generaties creëert een bijzondere band.

Prinses Laurentien was woensdag aanwezig bij de feestelijke aftrap van het project.  Een aantal leerlingen interviewen de prinses en hebben verrassende vragen.

Bekijk nu de vlog van online redacteur Sam Hoevenaar!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: