BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William, Kate en Harry herdenken aanslag Londen

Prins William, zijn echtgenote Catherine en prins Harry hebben woensdagmiddag een herdenking van de recente aanslag in Londen bijgewoond. In Westminster Abbey kwamen nabestaanden, slachtoffers, ooggetuigen en hulpverleners samen.

Voorafgaand aan de 'dienst van hoop' legde William een krans bij het gedenkteken voor onschuldige slachtoffers. Tijdens de dienst las de prins een gedeelte uit de Bijbel voor; de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

Na afloop van de herdenkingsdienst ontmoetten William, Catherine en Harry nabestaanden en slachtoffers.

Twee weken geleden reed een 52-jarige man met een gehuurde auto voetgangers aan op de Westminster Bridge. Vervolgens stak hij een politieagent neer, waarna hij door andere agenten werd doodgeschoten. Naast de agent kwamen ook drie voetgangers om het leven. Tientallen mensen raakten gewond.

Bron: ANP