BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Canada kijkt uit naar bezoek prinses Margriet en Pieter

In Canada is opgetogen gereageerd op het nieuws dat prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven van 13 t/m 17 mei weer op officieel bezoek komen. Het paar bezoekt in de provincie Ontario verschillende steden, waaronder Brampton en Toronto.

Prinses Margriet en haar man Pieter starten hun bezoek aan de stad Brampton. Daar gaan ze naar de Holland Christian Homes, het grootste Nederlands-Canadese verpleeghuis en aanleunwoningencomplex in Canada. Ze spreken er met bewoners, studenten verpleegkunde en vrijwilligers over innovaties in de verpleegkunde en het wonen en werken op het complex.

De volgende dag bezoekt het paar Stratford en Goderich. In Stratford is ongeveer 40 procent van de agrarische bevolking van Nederlandse afkomst. Ze onthullen een plaquette voor het gebouw dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door de Prinses Irene Brigade. In het Liberation Memorial Park in Goderich wonen ze een veteranenparade bij en onthullen ze een plaquette ter nagedachtenis aan de Canadese soldaten die in Nederland stierven tijdens de Tweede wereldoorlog.

Op maandag staat de wetenschappelijke samenwerking centraal. Op de McMaster Universiteit in Hamilton opent prinses Margriet de rondetafelconferentie over resistentie tegen antibiotica.

Op de vierde dag bezoekt het paar Burlington. Margriet en Pieter praten er met scholieren over de vriendschap tussen Canada en Nederland. Vier scholen in Burlington hebben een actieve uitwisselingsrelatie met scholen in Apeldoorn. Het paar plant een boom in Apeldoorn Park. In de Royal Botanical Gardens is er een samenzijn met bewoners en veteranen.

Het paar sluit hun bezoek aan Canada af in Toronto met een bezoek aan het 48th Highlanders of Canada Museum en een ontmoeting met Nederlandse ondernemers.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: