BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bij viering 50 jaar NAVO-hoofdkwartier

Koning Willem-Alexander was woensdag aanwezig in Brunssum bij de ceremoniële viering van het vijftigjarig jubileum van het NAVO-hoofdkwartier. De ceremonie bestond naast toespraken uit een militair defilé op het Lindeplein in Brunssum.

Het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum is op 1 juni 1967 opgericht om te dienen als een van de drie operationele hoofdkwartieren voor de NAVO-strijdkrachten in Europa. Vanuit Brunssum wordt de NAVO-missie in Afghanistan aangestuurd, maar ook de flitsmacht van de NAVO die ingezet kan worden in crisissituaties. Bij het hoofdkwartier werken ongeveer 900 mensen, afkomstig uit meerdere NAVO-lidstaten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: