BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning reikt Appeltjes van Oranje 2017 uit

Koning Willem-Alexander reikt op donderdagochtend 18 mei de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. De prijzen worden dit jaar toegekend aan drie sociale initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen.

Het gaat om Ervaringsmaatjes van Stichting Informele Zorg Twente, Stichting Buurtgezinnen.nl en Stichting Weekend Academie.

De Appeltjes zijn jaarlijkse prijzen van het Oranje Fonds voor initiatieven die succesvol verschillende groepen mensen verbinden en een inspiratie zijn voor anderen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Ervaringsmaatjes biedt kinderen die opgroeien met een ziek gezinslid steun van een maatje dat zelf in een soortgelijke situatie is opgegroeid. Buurtgezinnen koppelt overbelaste gezinnen aan een gezin uit de buurt voor ondersteuning. De Weekend Academie helpt gemotiveerde jongeren tussen de 10 en 15 jaar en hun ouders bij de ontwikkeling van hun mogelijkheden, vaardigheden en talenten.

Bron: RVD / ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: