BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Sonja onthult grappige anekdote tijdens speech

Koning Harald en koningin Sonja trakteerden dinsdag hun koninklijke gasten behalve op een galadiner ook op een persoonlijke speech. Harald zei onder meer niet te kunnen begrijpen dat hij en zijn vrouw al 80 jaar oud zijn.

video koninklijke gasten galadiner

video toespraak Sonja

Ook koningin Sonja voelt zich absoluut nog geen tachtig. Als ze had geweten dat het zo leuk was, had ze het wel eerder willen zijn, grapte ze. Tijdens haar speech vertelde ze ook een leuke anekdote over hun vakantie in Afrika begin dit jaar. Toen ze beiden op dag twee heerlijk rustig zaten te lezen, grapte Harald tegen Sonja: "Zo dicht bij ons pensioen zullen we nooit komen".

De 80-jarige koning denkt niet aan aftreden. De Noorse vorst heeft verschillende keren duidelijk aangegeven dat dat voor hem geen optie is. Voor Harald is de eed die hij als koning heeft afgelegd zijn leven lang van kracht.

Voorafgaand aan het galadiner verscheen het Noorse koningspaar met alle koninklijke gasten op het balkon van het paleis.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: