BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Haakon zorgt voor stunt tijdens galadiner

Kroonprins Haakon van Noorwegen heeft dinsdagavond voor een stunt gezorgd tijdens het galadiner in het Koninklijk Paleis in Oslo, ter ere van de tachtigste verjaardagen van zijn ouders koning Harald en koningin Sonja. Tijdens het diner verliet hij de tafel om zijn baard af te scheren.

Aan het begin van de avond verscheen de Noorse kroonprins nog met baard op het balkon van het Koninklijk Paleis in Oslo en luisterde hij hoe duizenden Noren hun koningspaar toezongen. Daarna begeleidde Haakon de Deense koningin Margrethe naar het diner. Zijn echtgenote Mette-Marit verscheen bij het diner aan de hand van de Zweedse koning Carl Gustaf.

Tijdens het galadiner moet Haakon kans hebben gezien de tafel te verlaten. Bij terugkomst nam hij met gladgeschoren wangen weer plaats naast de Zweedse koningin Silvia. Het Noorse koningshuis heeft op Instagram foto's geplaatst van de transformatie van de kroonprins.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: