BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Margrethe spreekt over vriendschap met Harald

Koningin Margrethe heeft zich in een interview met de Noorse krant Aftenposten uitgesproken over de bijzondere band met de Noorse koninklijke familie. De Deense vorstin deed dat ter gelegenheid van de dubbele verjaardag van koning Harald en koningin Sonja. De koning is in februari tachtig geworden, de koningin hoopt die mijlpaal in juli te bereiken en dat wordt dinsdag en woensdag uitbundig gevierd.

,,De banden zijn heel nauw, omdat de afstand tussen onze landen zo klein is. Maar dat is slechts één aspect. Het andere is dat over de jaren er een echte vriendschap is ontstaan. Koning Harald en ik zijn niet alleen collega's of verwanten maar ook erg goede vrienden. De nauwe vriendschap met hem en koningin Sonja stel ik zeer op prijs”, aldus de koningin.

Zij logeert dinsdag en woensdag samen met kroonprins Frederik en kroonprinses Mary aan boord van haar koningsschip Dannebrog dat in de haven van Oslo ligt afgemeerd en dat woensdag ook deelneemt aan de verjaardagscruise door Oslofjord.

Bron: ANP