BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Maurits bij herdenking Slag op de Medway

Prins Maurits woont komende maand in Groot-Brittannië de herdenking bij van de Slag op de Medway. Bij die aanval vernietigde de Nederlandse vloot onder leiding van Michiel de Ruyter 350 jaar geleden Engelse oorlogsschepen die voor anker lagen bij Chatham.

De slag gold destijds als een dramatische nederlaag voor de overrompelde Engelsen, maar wordt tegenwoordig gebroederlijk herdacht. "De activiteiten in Chatham staan in het teken van de vriendschap tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland", meldde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag.

De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven heeft rond de festiviteiten op 8 juni een druk programma. "Als adjudant in buitengewone dienst" van de koning neemt hij een vlootschouw af. Zo'n veertig Nederlandse schepen komen voor de gelegenheid net als De Ruyter destijds de Medway opvaren. Maurits onthult ook een plaquette op de historische scheepswerf van Chatham en hij opent een tentoonstelling over de Nederlandse aanval.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: