BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Opnieuw huidkanker vastgesteld Pieter van Vollenhoven

Bij Pieter van Vollenhoven, de echtgenoot van prinses Margriet, is opnieuw huidkanker vastgesteld. Volgens de RVD gaat het om een melanoom. Het melanoom is de gevaarlijkste vorm van huidkanker.

Het weefsel wordt op korte termijn poliklinisch verwijderd in het Nederlands Kankerinstituut/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis te Amsterdam.

Ook in 2001, 2003 en 2006 werd bij Van Vollenhoven kwaadaardig weefsel verwijderd. Steeds kon hij kort na de ingreep weer naar huis.

Huidkanker komt steeds vaker voor in Nederland. Het aantal mensen met een melanoom blijft stijgen. Kregen er in 1990 nog 1554 mensen een melanoom, in 2015 kwamen er 5887 nieuwe patiënten bij. Langdurige blootstelling aan zonnestraling en onvoldoende insmeren met anti-zonnebrandcrème zijn belangrijke oorzaken.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: