BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

President Vietnam wil bezoek Willem-Alexander

President Trần Đại Quang heeft koning Willem-Alexander en koningin Máxima uitgenodigd in de nabije toekomst een staatsbezoek te brengen aan Vietnam. De president deed dat tijdens de audiëntie die hij de koningin woensdagmiddag verleende in het presidentieel paleis in Hanoi.

President Trần Đại Quang sprak vol lof over de bijzondere en uitstekende betrekkingen met Nederland en prees de samenwerking op tal van terreinen, zoals waterbeheer en landbouw. Volgend jaar vieren beide landen 45 jaar diplomatieke relaties, hetgeen een mooie aanleiding zou kunnen zijn voor een koninklijk bezoek.

Als prinselijk paar bezochten Willem-Alexander en Máxima het Zuidoost-Aziatische land al in 2011, samen met een uitgebreide handels- en academische delegatie. De koningin is als vertegenwoordiger van de VN in Vietnam maar de president concentreerde zich in zijn welkomstwoorden op de relatie met Nederland.

De koningin heeft lof voor de manier waarop Vietnam de armoede had aangepakt, en stipte daarna het onderwerp aan waarvoor ze op uitnodiging van de regering naar Vietnam was gekomen: het verbeteren van de financiële toegankelijkheid voor de bevolking.

Voorafgaand aan haar bezoek aan het presidentieel paleis sprak Máxima daar al over met de gouverneur van de centrale bank, Le Minh Hung.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: