BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mako verloofd met oud-klasgenoot

Prinses Mako heeft zich verloofd met een oud-klasgenoot. De 25-jarige Mako, de oudste dochter van prins Akishino en prinses Kiko, trouwt waarschijnlijk volgend jaar.

Mako is verloofd met Kei Komuro. Hij is eveneens 25 jaar en leerde de prinses kennen tijdens hun studententijd. Het keizerlijk hofagentschap bevestigde de verloving van Mako aan Japan Times.

Volgens ingewijden leerden Mako en Kei elkaar zo'n vijf jaar geleden kennen toen ze beiden studeerden aan de International Christian University in Tokio. Kei zou al zijn voorgesteld aan Mako’s vader prins Akishino, de jongere broer van kroonprins Naruhito.

De prinses is de eerste van de vier kleinkinderen van keizer Akihito die in het huwelijksbootje stapt. Zodra Mako haar jawoord heeft gegeven, stapt ze volgens de Japanse wet uit de keizerlijke familie. In Japan staat die regel al langer ter discussie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: