BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet herdenkt op Grebbeberg

Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven woonden donderdagavond in Rhenen de nationale militaire dodenherdenking bij. Prins Pieter-Christiaan vergezelde zijn ouders bij de herdenking op het militair ereveld op de Grebbeberg.

Ze herdachten alle beroepsmilitairen en dienstplichtigen die sinds 1940 waar ook ter wereld voor het koninkrijk zijn gevallen.

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven gaan op 4 mei meestal naar de Grebbeberg waar bij de Duitse inval in Nederland fel verzet werd geboden. Prins Pieter-Christiaan woont de herdenking ook al jaren bij. Op het ereveld zijn ruim achthonderd mensen begraven.

Volgende week staan Margriet en Pieter ook in Canada stil bij de oorlog en de Nederlandse bevrijding die mede door de inzet van Canadese militairen tot stand kwam.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: