BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Máxima met Sheika Moza bij onderwijsseminar

Koningin Máxima heeft vrijdagochtend in The Hague Institute for Global Justice de opening bijgewoond van een seminar over de bescherming van onderwijs in conflictsituaties. Dat deed ze in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Aanwezig was ook Sheikha Moza, de echtgenote van de vorige emir van Qatar. Zij is oprichter van de stichting Education Above All en eveneens actief voor de VN. Na een speech van Moza was er een paneldiscussie.

Het seminar Law, Education and the SDG’s komt voort uit een internationaal initiatief om het recht op onderwijs te waarborgen in landen waar een gewapend conflict heerst. Een andere doelstelling is aanvallen op studenten, docenten en scholen te verminderen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: