BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video’s: Mary en Frederik op stap met Victoria en Daniel

De Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary zijn een aantal dagen in Zweden om Denemarken te promoten. Het kroonprinselijk paar kwam zondag met koningsschip Dannebrog aan in Stockholm.

Daar werden Frederik en Mary opgewacht door de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel. Ook prins Carl Philip heette het Deense kroonprinselijk paar welkom. Frederik en Mary organiseerden zondagavond een informeel diner voor hun Zweedse collega’s en goede vrienden.

Liveable Scandinavia

Maandag begon het officiële gedeelte van het tweedaagse bezoek van Frederik en Mary. In Stockholm opende Frederik het programma Liveable Scandinavia, dat seminars, evenementen en vergaderingen omvat. Bij de officiële opening viel het op dat Victoria en Mary het prima met elkaar kunnen vinden. De kroonprinsessen namen naast elkaar plek op de eerste rij en lachten samen.

In zijn openingsspeech hamerde Frederik nogmaals op het belang van nauwe banden tussen Denemarken en Zweden. Ook dinsdag zijn Frederik en Mary nog in Zweden en trekken ze op met Victoria en Daniel.

Deense lekkernijen

De Zweedse kroonprinses Victoria viel maandag met haar neus in de boter. De Deense kroonprins Frederik liet haar verschillende lekkernijen uit zijn land proeven.

De Deense kroonprins en zijn Zweedse collega stopten bij een ijskraam, waar biologisch ijs werd geproefd. Victoria ging voor chocolade-ijs, Frederik koos voor vanillesmaak. Ook de jelly beans vielen in de smaak. Zowel Victoria als Frederik proefde snoepjes die smaakten naar thee, kaas en pesto.

Maandagavond waren de royals aanwezig bij een banket in de Eric Ericsson hall.

Bejaardentehuis

De kroonprinsessen Mary van Denemarken en Victoria van Zweden hebben dinsdagmiddag het modehuis Illums Bolighus bezocht. Mary ging ook samen op pad met prins Daniel naar een bejaardentehuis in Stockholm en nam Daniel Frederik later mee naar het hoofdkantoor van muziekstreamingsdienst Spotify.

Het tweedaagse bezoek werd 's avonds afgesloten met een diner in het stadhuis van Stockholm.