BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Camilla riddert boer met prei

Camilla, de vrouw van de Britse prins Charles, kreeg donderdag de lachers op haar hand toen ze op een landbouwfestival in Ardingly een acteur, gekleed als boer, met een prei 'ridderde'. De hertogin van Cornwall hield het bij één slag tot teleurstelling van de ontvanger, melden Britse media.

"Ridder mij, kunt u mij ridderen alstublieft?", vroeg de 'boer' aan Camilla toen zij passeerde. De man pakte er snel een prei bij en duwde deze in de handen van de hertogin. Camilla werd enigszins verrast en keek wat ongemakkelijk maar speelde het spelletje mee en beloonde de knielende boer met een tik op zijn linkerschouder.

"Is dat alles? Maar op één schouder?", vroeg de man daarna aan Camilla. "Oh, u bent natuurlijk niet de koningin. U kunt er geen twee doen?" Camilla lachte het weg en mikte de prei terug in de kist. Normaal gesproken mag alleen koningin Elizabeth mensen ridderen. Een enkele keer laat ze die taak aan troonopvolger prins Charles en diens zoon prins William.

Camilla was op het evenement in haar rol als president van The South of England Agricultural Society, die dit jaar vijftig jaar bestaat.

Bron: Rebecca English / ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: