BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Elizabeth en William ontmoeten gedupeerden flatbrand Londen

Koningin Elizabeth en prins William hebben vrijdagochtend een aantal gedupeerden van de grote flatbrand in Londen ontmoet. De Britse vorstin en haar kleinzoon bezochten een sporthal waar de bewoners worden opgevangen.

Elizabeth en William werden volgens Britse media met applaus ontvangen. De koningin en hertog van Cambridge spraken niet alleen slachtoffers, maar ook hulpverleners en vrijwilligers. Voor ze weer vertrok, tekende Elizabeth het condoleanceregister.

Bij de brand die woensdag uitbrak in Grenfell Tower kwamen zeker dertig mensen om het leven. De politie houdt rekening met veel meer slachtoffers. Volgens Britse media zijn er nog zeker 65 vermisten.

Elizabeth liet donderdag al weten mee te leven met de slachtoffers en nabestaanden. De koningin liet weten dat zij en haar echtgenoot prins Philip bidden voor de getroffenen. "We denken aan de families die geliefden hebben verloren bij de brand, en aan de vele slachtoffers die in het ziekenhuis nog vechten voor hun leven."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: