BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth leeft mee met slachtoffers brand

Het Britse koningshuis heeft donderdag medeleven betuigd met de slachtoffers en de nabestaanden van mensen die zijn overleden bij de grote brand in een woontoren woensdag.

Koningin Elizabeth plaatste op sociale media een bericht waarin ze zegt dat prins Philip en zij zelf bidden. We denken aan de families die geliefden hebben verloren bij de brand, en aan de vele slachtoffers die in het ziekenhuis nog vechten voor hun leven, meldt de vorstin.

Ook bedankt zij alle dappere brandweermannen en andere hulpverleners die woensdag hun leven op het spel hebben gezet om anderen te redden.

Veel vermisten

Woensdag brak brand uit in de toren vlakbij de bekende wijk Notting Hill. Inmiddels zijn er zeventien dodelijke slachtoffers te betreuren, maar nog zeker vijftien mensen worden vermist. De autoriteiten weten niet exact hoeveel mensen er thuis waren op het moment dat de brand uitbrak.

De brandweer kan pas weer onderzoek doen als er meer duidelijkheid is over de stabiliteit van het pand.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: