BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar bij Paleissymposium over krimpgebieden

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren donderdag gastheer en gastvrouw van een Paleissymposium over krimpgebieden in Nederland. Ook prinses Beatrix was aanwezig bij de bijeenkomst in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam.

Het idee voor dit symposium is ontwikkeld door Geert Mak en uitgewerkt in samenwerking met Bettina Bock, hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Publiciste Tracy Metz was de voorzitter.

De Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam organiseert doorgaans twee paleissymposia per jaar. Vooraanstaande sprekers laten tijdens deze bijeenkomsten hun licht schijnen op maatschappelijke vraagstukken en actuele thema’s.

De gasten bestaan uit deskundigen en onderzoekers van kennisinstellingen, vertegenwoordigers van rijk, provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties, architecten en (burger)initiatiefnemers. Ook is een aantal mensen uitgenodigd dat eerder een bijdrage leverde aan een werk- of streekbezoek van de koning en de koningin.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: