BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar in gesprek met vluchtelingen op Sicilië

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan eind deze maand op Sicilië in gesprek met migranten. Ook spreken ze bestuurders, hulpverleners en vrijwilligers die te maken hebben met de opvang van migranten. Het koningspaar brengt van 20 tot en met 23 juni een staatsbezoek aan Italië en Vaticaanstad. De RVD maakte donderdag meer details bekend.

Willem-Alexander en Máxima gaan in Italië niet alleen naar Rome, maar doen ook de Siciliaanse hoofdstad Palermo en Milaan aan. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken reist met het koningspaar mee, minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt parallel een brede economische missie.

Op de eerste dag van het staatsbezoek treffen de koning en koningin vooral Italiaanse autoriteiten. Na een officieel ontvangst door president Sergio Mattarella staan onder meer een ontmoeting met minister-president Paolo Gentiloni op het programma. Die dinsdagavond vindt het staatsbanket plaats.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: