BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Albert op waterfiets van Nice naar huis

Prins Albert II van Monaco werkt zich zondag in het zweet. De Monegaskische prins fietst over het water van Nice terug naar huis. Hij doet dat om geld op te halen voor de stichting van zijn vrouw prinses Charlène.

Albert fietst de 21 kilometer niet in zijn eentje; ook onder anderen voormalig Formule 1-coureur David Coulthard stapte zondag op een moderne waterfiets. De afstand van Nice naar Monaco wordt in estafetteverband afgelegd.

Met de waterfietsactie wordt aandacht gevraagd en geld opgehaald voor de Princess Charlene of Monaco Foundation. Alberts vrouw, die eerder al op een moderne waterfiets stapte, wil middels haar stichting meer kinderen leren zwemmen. De voormalige olympische zwemster, die in 2011 met prins Albert trouwde, maakt zich momenteel hard voor een zwemschool in Burkina Faso.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: