BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles krijgt lintje in Canada

De Britse prins Charles behoort dit jaar tot een van de gedecoreerden tijdens de lintjesregen in Canada. Hij is bevorderd tot companion in de Orde van Canada, de hoogste onderscheiding in deze orde. De prins van Wales krijgt het lintje voor zijn wereldwijde filantropische werk en ondersteuning voor Canadese veteranen.

Charles en zijn vrouw Camilla begonnen donderdag een driedaags bezoek aan Canada in het Noord-Canadese gebied Nunavut. Daar bezocht het paar de Inuit. Charles begon een toespraak in de inheemse taal Inuktitut, maar zijn uitspraak leidde tot enige hilariteit.

Vrijdag zijn Charles en Camilla in Ontario. Daar worden ze verwacht op de militaire basis Trenton. Ook staat er een bezoek aan een boerenmarkt en plaatselijke wijnmakerij op de agenda. Zaterdag is het paar in de hoofdstad Ottawa bij de viering van de nationale feestdag. Charles zal daar ook een toespraak houden en een nieuw museum openen.

Charles en Camilla zijn in Canada ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de vorming van Canada, op 1 juli 1867.

Bron: ANP