BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Van Vollenhoven: wachttijd aangifte vreemd

Pieter van Vollenhoven vindt het raar dat burgers soms dagenlang moeten wachten voordat ze aangifte kunnen doen bij de politie. Dat stelt de oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid op Twitter. Hij reageert hiermee op de Nederlandse Politiebond, die zaterdag de noodklok hierover heeft geluid.

"Lange vertragingen bij aangifte misdrijven is vreemd", vindt Van Vollenhoven. "Omdat regelmatig wordt gesteld dat #Politie zich moet concentreren op boeven vangen." De prins is ook praktijkhoogleraar risicomanagement en voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid.

De Nederlandse Politiebond noemt dagenlange wachttijden bij het doen van aangiften in dagblad De Stentor "funest voor het vertrouwen in de politie". Directe aanleiding voor deze kritische uitlatingen is een zaak waarbij een vader pas na een week aangifte kon doen van de mishandeling van zijn dochter. De zaak staat volgens de Politiebond niet op zichzelf.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: