BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Verwarde man wilde trouwen met Amalia

De verwarde man die op Nieuwsjaarsdag werd gearresteerd bij Villa Eikenhorst wilde koning Willem-Alexander om de hand van prinses Amalia vragen. Hij verklaarde donderdag voor de rechtbank dat hij samen met de prinses de wereld zou moeten redden.

De 35-jarige, verwarde, man had aan de bewakers vertelt dat hij graag een biertje wilde drinken met de koning. Later zei hij dat de bewakers hem moesten fouilleren omdat hij een bomgordel zou kunnen dragen. Hierna werd de man afgevoerd naar het politiebureau en heeft hij enige tijd in de gevangenis doorgebracht. Hier zou hij weer contact hebben gezocht met de koning.

De man heeft volgens zijn advocaat geen terreurplannen. Het OM beschouwt de man door zijn uitspraken als ontoerekeningsvatbaar. Hij zou opgenomen moeten worden in een psychiatrische kliniek.

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: