BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Koning praat met breiclub en klaverjasgroep in buurthuis

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend een bezoek gebracht aan Het Behouden Huis in Oudkarspel. Dat deed hij in het kader van de Oranje Fonds Collecte, die deze week plaatsheeft. In het Noord-Hollandse dorp kon de koning rekenen op een enthousiast onthaal door de dorpsbewoners.

Van 6 tot 11 juni vindt voor het derde jaar op rij de Oranje Fonds Collecte plaats. Op 1500 plekken gaan organisaties op pad om te collecteren. Het geld dat wordt opgehaald gaat voor de helft naar de deelnemende stichtingen en verenigingen. De stichting Hart van Oudkarspel, verantwoordelijk voor het buurthuis, doet voor de derde keer mee.

Koning Willem-Alexander is samen met koningin Máxima beschermpaar van het Oranje Fonds. Tijdens zijn bezoek aan Het Behouden Huis kreeg de koning een rondleiding en praatte hij met buurtbewoners en initiatiefnemers. Bij zijn vertrek werd hij massaal uitgezwaaid door de Oudkarspelse jeugd, die hem graag een handje wilde geven.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: