BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Warm welkom voor Japanse kroonprins in Denemarken

De Japanse kroonprins Naruhito is donderdag op het vliegveld van Kopenhagen hartelijk verwelkomd door de Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary.

Naruhito is van 15 tot 21 juni in het Scandinavische land. Het bezoek staat in het teken van 150 jaar diplomatieke banden tussen Japan en Denemarken.

De beide kroonprinsen waren vrijdagmorgen in de citadel van Kopenhagen voor een kranslegging bij het monument ter ere van Deense militairen die na 1948 bij vredesoperaties zijn omgekomen. Naruhito en Frederik bekeken ook de herdenkingsmuur, waarop de namen staan van de onder meer in Afghanistan gesneuvelde militairen.

Vrijdagmiddag opende Naruhito in de noordelijke vleugel van Paleis Amalienborg een bijzondere tentoonstelling over 'Japan en het Deense koningshuis'. Bij de opening werd hij vergezeld door kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. De dag wordt afgerond met een jubileumconcert in het Koninklijk Deens Theater.

Margrethe en Masako
De Deense koningin Margrethe, die met het koningsschip Dannebrog elders in het land op streekbezoek is, heeft de Japanse gast nog niet ontmoet. Dat gebeurt pas zondag, wanneer ze hem een lunch aanbiedt op Fredensborg Slot.

Naruhito's echtgenote kroonprinses Masako is niet meegereisd naar Denemarken. Zij laat om gezondheidsredenen verstek gaan. Naruhito was in 2004 voor het laatst in Denemarken. Toen voor de huwelijksceremonie van Frederik en Mary.

Bron: ANP