BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse royals vieren nationale feestdag

Duizenden inwoners van de Zweedse hoofdstad Stockholm hebben dinsdag de koninklijke familie toegejuicht. Dat gebeurde tijdens de traditionele rijtoer vanwege de Zweedse nationale feestdag. De familie ging per koets van het Koninklijke slot naar het openluchtmuseum Skansen.

Mede door het fraaie weer was het behoorlijk druk langs de route in het centrum van de stad. De royals waren verdeeld over drie koetsen. In de eerste zaten koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Daarna kwam de koets met kroonprinses Victoria, prins Daniel en prinses Estelle. In de derde koets zaten prinses Madeleine en haar man Chris O’Neill en prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia. Chris was er de afgelopen twee keer niet bij.

Eenmaal aangekomen bij Skansen nam de kleine Estelle afscheid van haar ouders. De prinses werd naar huis gebracht, terwijl de andere royals aanwezig waren bij een groot feest. Premier Stefan Löfven hield een toespraak en er waren optredens van Zweedse artiesten. Carl Gustaf nam ook nog even het woord. Hij vroeg het publiek samen met hem “leve Zweden” te roepen. “Om ons geliefde land te eren”, zei de vorst.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: