BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Catherine aan de slag als dirigent

Catherine, de hertogin van Cambridge, deed vrijdag weer een nieuwe ervaring op in Duitsland. Nadat ze donderdag in Heidelberg pretzels maakte en als stuurman plaatsnam in een roeiboot, stond de echtgenote van de Britse prins William in Hamburg als dirigent voor een orkest.

Catherine bezocht met haar man de Elbphilharmonie, een van ’s werelds grootste concertzalen, waar het NDR Elbphilharmonie Orchester speelt. Na een rondleiding door het in november geopende gebouw was het tijd voor "een muzieklesje". Nadat Kate had toegekeken hoe kinderen de kunst van het dirigeren werd bijgebracht, kroop ze op de bok. Onder leiding van de hertogin speelde het orkest de eerste vier noten van de Vijfde Symfonie van Beethoven.

Voordat William en Catherine de Elbphilharmonie bezochten, gingen ze langs bij het Internationales Maritiemes Museum. Daar zagen ze onder meer een van Lego gemaakt schaalmodel van de Queen Mary II.

Vrijdagavond stapten prins William, Kate en hun kinderen George (3) en Charlotte (2) op het vliegtuig terug naar het Verenigd Koninkrijk. Zaterdag wordt de vierde verjaardag van George gevierd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: