BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Charles en Camilla bezoeken hun hertogdom Cornwall

Prins Charles en echtgenote Camilla zijn woensdag in de haven van Porthleven begonnen aan een driedaags bezoek aan Cornwall en Devon, het zuidwestelijke deel van Engeland dat Charles en Camilla één van hun titels geeft: hertog en hertogin van Cornwall.

In Porthleven waren veel toeristen op de been om het hertogelijk paar te verwelkomen bij hun wandeling langs de haven die in 2014 nog ernstige schade leed door stormweer. Charles en Camilla besteedden ook aandacht aan producten van lokale etenswaren, altijd een speerpunt bij visites van de 'hertog van Cornwall'.

Charles, die onder meer ook prins van Wales is en in Schotland hertog van Rothesay, brengt elk jaar aan het begin van de zomer een bezoek aan Cornwall en het aangrenzende Devon. In het paleis staat dat bekend als 'Cornwall and Devon Week'.

Nieuwe foto's

Het bezoek is het eerste openbare optreden na Camilla's zeventigste verjaardag afgelopen maandag. Ter gelegenheid hiervan deelde het Britse hof twee nieuwe foto's van de jarige.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: