BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Echtgenoot koningin Margrethe opgenomen in ziekenhuis

De Deense prins Henrik is opgenomen in het ziekenhuis. De 83-jarige echtgenoot van koningin Margrethe wordt behandeld aan een infectie in zijn been. Dit maakte het Deense hof donderdag bekend.

Woensdag reikte de prins nog een naar hem genoemde exportprijs uit op het Marselisborg Slot in Aarhus, waar Margrethe en Henrik doorgaans enkele weken in de zomermaanden verblijven.

Henrik is vrijdag van het ziekenhuis in Aarhus overgebracht naar een hospitaal in Skejby. Er werd gehoopt dat hij zaterdag weer naar huis zou mogen. Op die dag vertrekt de koninklijke familie naar het zomerverblijf in Gråsten.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe lang de 83-jarige prins in het ziekenhuis moet blijven. Henrik vertoont zich nog maar weinig in het openbaar sinds hij aan het begin van 2016 met pensioen ging.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: