BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Elizabeth zwaait koning Felipe uit

Koningin Elizabeth en prins Philip hebben vrijdagmorgen op Buckingham Palace officieel afscheid genomen van koning Felipe en koningin Letizia van Spanje. Die besluiten later op de dag in Oxford hun driedaagse staatsbezoek aan Groot-Brittannië.

Na de koninklijke groet ging het Spaanse koningspaar eerst nog op stap met prins Andrew. Hij nam hen mee naar het Francis Crick Institute, het vorig jaar geopende grootste biomedische onderzoekscentrum van Europa. Felipe en Letizia kregen een rondleiding en hadden de gelegenheid te spreken met Spaanse wetenschappers die er werken en onderzoek doen.

In universiteitsstad Oxford staat onder meer een bezoek aan de Weston-bibliotheek gepland, waar Felipe en Letizia uit Spanje afkomstige schatten uit de collectie te zien krijgen. De dag wordt afgesloten op Exeter College, waar een ontvangst wordt gehouden voor Spanjaarden die aan de universiteit van Oxford werken en studeren.

Bron: ANP