BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Felipe en Letizia op staatsbezoek in Groot-Brittannië

Het Spaanse koningspaar is in een zonnig Londen met groot ceremonieel ontvangen door koningin Elizabeth en prins Philip aan het begin van hun staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Koning Felipe en koningin Letizia waren kort daarvoor bij hun hotel opgehaald door prins Charles en echtgenote Camilla.

Op Horse Guards Parade waar jaarlijks ook Trooping the Colour wordt gehouden, wachtte de koningin haar Spaanse bezoekers op. Na het spelen van de volksliederen en het inspecteren van de erewacht, stapte het gezelschap in de wachtende open rijtuigen voor de korte rit over de Mall naar Buckingham Palace.

Elizabeth en Felipe zaten in de eerste koets, prins Philip en koningin Letizia in het volgende rijtuig en daarachter reden Charles en Camilla. Langs de Mall stonden een paar duizend nieuwsgierige toeristen en Britten die net lunchpauze hielden.

Het koningspaar krijgt in Buckingham Palace een lunch aangeboden en gaat later op de middag langs bij het parlement en op theevisite bij prins Charles in Clarence House.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: