BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander: Tijn was een voorbeeld

Koning Willem-Alexander wenst de ouders, familie en vrienden van de vrijdag overleden zesjarige Tijn Kolsteren "veel sterkte". Dat zei de koning vrijdagmiddag in Warmond tijdens het persgesprek aan het begin van de zomervakantie. Willem-Alexander noemde hem een "prima voorbeeld".

Het is volgens hem prachtig dat Tijn, die overleed aan de zeldzame hersenstamkanker, liet zien met positieve energie om te gaan met zijn ziekte en dat hij daarmee mensen kon en wilde helpen. Volgens Máxima heeft de jongen "iets fantastisch" bereikt. Het koninklijk gezin heeft het net als andere gezinnen in Nederland over hem gehad, voegde de koningin er aan toe.

Serious Request

Tijn werd bekend door zijn nagellakactie bij Serious Request. Hij meldde zich in december als een van de velen bij het Glazen Huis in Breda om geld op te halen met zijn actie en stal binnen de kortste keren ieders harten. Zijn nagellakactie alleen al leverde 2,5 miljoen euro op voor Serious Request.

Het jongetje was een van de kinderen in Nederland met hersenstamkanker, een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland vijftien tot twintig kinderen treft.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: