BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Sonja bedankt voor vele felicitaties

Koningin Sonja is deze week bedolven onder de felicitaties. De Noorse koningin, die dinsdag haar tachtigste verjaardag vierde, bedankte het volk vrijdag voor de vele berichten en cadeaus die ze ontving.

"Hare majesteit de koningin wil iedereen graag bedanken voor alle felicitaties en geschenken die ze heeft ontvangen ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag", luidt een bericht op de Facebookpagina van het Noorse hof.

De tachtigste verjaardag van Sonja werd uitgebreid gevierd in Noorwegen. Sonja’s kleinkinderen onthulden dinsdag een beeld van de koningin in een park naast het Koninklijk paleis in Oslo. Van haar man kreeg ze haar eigen kunstmuseum in de voormalige koninklijke stallen: de Koningin Sonja KunstStal.

Eerder dit jaar vierde ze feest met haar echtgenoot, die eveneens tachtig werd. Het koningspaar kreeg een cultureel programma voorgeschoteld en maakte een jubileumreis door het land.

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: