BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe portretfoto jarige prins George

Prins George mag zaterdag op zijn verjaardag vier kaarsjes uitblazen. Ter gelegenheid van Georges verjaardag gaven prins William en zijn vrouw Catherine vrijdagavond laat een nieuwe foto van hun zoon vrij. Daarop is de prins met een grote lach te zien.

De foto werd eind juni genomen op Kensington Palace. Dit keer was het niet de hertogin van Cambridge zelf die haar zoon vastlegde, maar fotograaf Chris Jackson. Hij liet weten "vereerd" te zijn dat zijn foto is gekozen.

Afgelopen week was George op reis. Met zijn ouders en tweejarige zusje Charlotte vloog het prinsje naar Polen en Duitsland. Veel kregen de Polen en Duitsers George en Charlotte niet te zien, alleen op de luchthavens waren de kinderen van William en Catherine van de partij.

Vrijdagmiddag waren de twee wel even te zien bij het bezoek dat de hertog en hertogin aan Airbus brachten. George en Charlotte mochten in een Eurocopter EC145-helikopter zitten. William vliegt als ambulancepiloot in hetzelfde type helikopter.

De hertog werkt nog maar even als helikopterpiloot voor de East Anglia Ambulance Service. Deze zomer legt hij dat werk neer omdat hij met zijn gezin van Norfolk naar Londen verhuist. George gaat vanaf september in de Britse hoofdstad naar de kleuterschool, Charlotte gaat binnenkort voor het eerst naar de peuterspeelzaal.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: