BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry neemt Felipe en Letizia mee naar kerk

Prins Harry heeft donderdag voor het eerst deelgenomen aan een staatsbezoek. De 32-jarige kleinzoon van koningin Elizabeth vergezelde het Spaanse koningspaar, dat momenteel op staatsbezoek is in het Verenigd Koninkrijk, naar Westminster Abbey.

Prins Harry keek toe hoe koning Felipe een krans legde bij het graf van de onbekende soldaat. Vervolgens kreeg de prins met Felipe en Letizia een korte rondleiding door de kerk.

Aan het eind van het bezoek tekenden de Spaanse koning en koningin het gastenboek van Westminster Abbey. Daarin staan ook de krabbels van Felipes ouders Juan Carlos en Sofía, die in 1986 een staatsbezoek brachten aan het Verenigd Koninkrijk.

Felipe en Letizia begonnen woensdag aan een driedaags bezoek. Veel leden van de Britse koninklijke familie schoven woensdagavond aan bij het staatsbanket. Ook prins Harry. Het was de eerste keer dat hij een staatsbanket bijwoonde.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: