BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Henrik ontslagen uit ziekenhuis na operatie

Prins Henrik van Denemarken is woensdag volgens verwachting ontslagen uit het ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van het Deense hof bevestigd tegenover de nationale omroep DR.

De 83-jarige echtgenoot van koningin Margrethe is maandag geopereerd aan zijn lies en bekken, vanwege een vernauwing van de slagaders. Vorige week was hij volgens het hof vanwege een infectie aan zijn been opgenomen. De ingreep vond plaats in een ziekenhuis in Skejby.

Het hof heeft niet bekendgemaakt waar Henrik van de operatie gaat herstellen. Zijn echtgenote koningin Margrethe bevindt zich traditiegetrouw voor deze tijd van de zomer in Gråsten Slot, in het zuiden van Denemarken samen met het gezin van kroonprins Frederik.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: