BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Victoria viert verjaardag op Zweeds eiland

De Zweedse kroonprinses Victoria is ook zaterdag in de watten gelegd. Bij Solliden Slott, de zomerresidentie van de koninklijke familie op vakantie-eiland Öland, werd de vrijdag veertig jaar geworden kroonprinses zaterdagochtend gefeliciteerd door het volk.

De kroonprinses, net als haar ouders, man en kinderen gekleed in het lichtblauw, nam zaterdag de tijd om alle felicitaties in ontvangst te nemen. Victoria kreeg veel bloemen en andere presentjes van het volk.
 

"Het is mooi jullie ook hier te zien vandaag", zei koning Carl Gustaf toen hij zag dat het publiek massaal op de been was voor zijn jarige dochter. "Ik wil jullie bedanken dat jullie hier met zovelen zijn", sprak Victoria volgens het Zweedse persbureau TT. "Ik waardeer het enorm dat jullie ervoor hebben gekozen deze dag door te brengen op Solliden."

De Zweden die de kroonprinses zaterdag persoonlijk wilden feliciteerden, moesten al vroeg uit de veren. De veiligheidsmaatregelen bij Solliden Slott waren behoorlijk opgeschroefd.

De verjaardag van Victoria werd ook vrijdag al gevierd. De feestelijkheden begonnen in Stockholm, waar de kroonprinses na een Te Deum een rijtoer door de stad maakte. Vrijdagavond was er in Borgholm op Öland een groot concert.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: