BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William is Catherine te snel af in bootrace

Op de tweede dag van hun bezoek aan Duitsland schitterde Catherine op de markt van Heidelberg, maar op het water was prins William heer en meester. Het roeiteam waarmee de Britse prins het donderdag opnam tegen zijn vrouw Catherine, voer als eerste over de finishlijn.

"Geen druk", verzekerde Catherine haar roeiers, die ze als stuurman bijstond. "Maar ik wil wel winnen van mijn echtgenoot." Catherine leek in het voordeel; een van de mannen op haar boot was Filip Adamski, die in 2012 met Duitsland een gouden medaille won op de Olympische Spelen in Londen.

William gaf toe dat het "een uitdaging" zou worden met Adamski in het andere team. De overige deelnemende roeiers kwamen uit Heidelberg en Cambridge, zustersteden van elkaar. Ze namen het onder leiding van William en Catherine op de Neckar, een zijrivier van de Rijn, tegen elkaar op.

Voor zowel de winnaars als de verliezers waren er medailles. "Mijn eerste roeimedaille!", jubelde Catherine. "Geweldig!" Ook Adamski treurde niet lang om het verlies. "Ja, we hebben verloren. Maar we hebben haar hart gewonnen."

Na de race gingen de roeiers en William en Catherine aan het bier. Het openslaan van het houten biervat met een grote hamer liet de hertogin over aan haar man. "Ik doe niet alles", grapte ze.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: