BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar feliciteert Oranjevrouwen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima feliciteren de voetbalsters van Oranje met het behalen van de Europese titel. ,,Geweldige prestatie", aldus de koning en koningin op Twitter. ,,Nederland heeft genoten van een spectaculair toernooi met fantastische ontknoping!"

De Nederlandse Oranjevrouwen wonnen zondag het Europees kampioenschap door een overwinning van 4-2 op Denemarken. Pieter van Vollenhoven twitterde na afloop: ''Europees kampioen. Een fantastische prestatie en zéér genoten van de wedstrijd! Mijn hartelijke gelukwensen aan de Oranjevrouwen." Prins Constantijn twitterde: "LeeuWINNEN, wat een topklasse! Gefeliciteerd. What's in a name: WINNEN!!!"

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima woonden de EK-finale in Enschede niet bij. Het koningspaar zat op 16 juli wel op de tribune in Utrecht, waar de openingswedstrijd van het EK werd gespeeld. Prins Pieter-Christiaan was zondag wel in Enschede, net als kroonprins Frederik van Denemarken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: