BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar leeft mee met Spanje

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagavond gereageerd op de aanslag in Barcelona. De aanslag waarbij een bestelbus op La Rambla inreed op vele tientallen voetgangers, heeft zeker dertien mensen het leven gekost. Er zijn circa tachtig gewonden, onder wie drie Nederlanders.

Online deelde het hof een bericht van het koningspaar: “Wij leven mee met hen die zijn getroffen door de aanslag in Barcelona en voelen ons verbonden met allen in Spanje en daarbuiten die zich keren tegen terreur en zich inzetten voor een samenleving zonder angst.”

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: