BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Frederik bij EK finale in Enschede

Kroonprins Frederik van Denemarken woont zondag de finale bij van het EK voetbal voor vrouwen. Het Deense hof had vrijdag de komst van de kroonprins al aangekondigd.

De Oranje Leeuwinnen spelen in Enschede de finale tegen het Deense nationale vrouwenelftal. Voor zowel Nederland als Denemarken is het de eerste keer dat een finaleplek is behaald op het EK voetbal voor vrouwen.

Kroonprins Frederik deelt de tribune in Enschede met onder anderen prins Pieter-Christiaan. de Deense minister van Cultuur Mette Bock, voormalig premier Helle Thorning-Schmidt en minister Karen Ellemann van Gelijke Kansen.

Het Nederlands elftal heeft zondag het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen gewonnen. In de uitverkochte Grolsch Veste in Enschede was het elftal van bondscoach Sarina Wiegman in een doelpuntrijke finale sterker dan Denemarken: 4-2.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: