BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: William, Kate en Harry bezoeken The White Garden

Prins William, hertogin Catherine en prins Harry hebben woensdagmiddag ‘The White Garden’ bezocht, een tuin die is aangelegd ter nagedachtenis aan prinses Diana. Donderdag 31 augustus is de moeder van William en Harry twintig jaar overleden.

In de tuin bij Kensington Palace, waar Diana woonde, zijn vele verschillende witte bloemen geplant. Er is voor wit gekozen omdat Diana veel witte kleding droeg. Het duurde een jaar om de tijdelijke tuin te maken waar ruim 12.000 bloembollen werden geplant.

Ontmoetingen

William, Kate en Harry hebben woensdagmiddag vertegenwoordigers van verschillende liefdadigheidsorganisaties ontmoet waar Diana zich voor heeft ingezet, waaronder het nationale AIDS fonds en een stichting die daklozen in Londen en Manchester steunt. Zij vertelden de royals over wat Diana voor de organisaties en mensen heeft betekend. Ook spraken William, Kate en Harry met Sean Harkin, de hovenier die de tuin ontworpen heeft. Sean Harkin werkt al langer dan 30 jaar voor het hof.  

Prinsen leggen bloemen bij Kensington Palace

Eerder hebben Prins William en prins Harry woensdag bij het hek van Kensington Palace in Londen bloemen gelegd bij een eerbetoon voor hun moeder prinses Diana, Hertogin van Wales. Ze kregen bloemen aangereikt uit het publiek en plaatsten ze tussen de tientallen bossen bloemen die er al lagen.

Aan het hek dat voor het standbeeld staat van koning-stadhouder Willem lll hangen tientallen foto’s van Diana en haar kinderen. Fans van Diana hebben die in de afgelopen dagen aan het hek bevestigd. Ook hangen er banners met teksten over Diana. “Je goede werk wordt voortgezet door je zoons”, staat er op een te lezen. “Diana voor eeuwig in ons hart”, staat er op een ander.

Voor het paleis hadden zich enkele honderden belangstellenden verzameld. Die wisten dat de prinsen een ontvangst hielden in de aan hun moeder gewijde White Garden bij het paleis.

Een officiële herdenking van de sterfdag van Diana is er overigens niet. Tien jaar geleden werd er wel officieel stilgestaan bij haar tragische dood.

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!