BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Carl Philip en Sofia poseren met pasgeboren prinsje

Prins Carl Philip, prinses Sofia en hun zoontje hebben vrijdag het ziekenhuis verlaten. Online deelt het Zweedse hof een foto van Carl Philip en Sofia met hun pasgeboren kindje.

Het tweede kindje van Carl Philip en Sofia kwam donderdagochtend ter wereld. Sofia beviel om 11.24 uur in het Danderyd-ziekenhuis in Stockholm, waar vorig jaar april ook haar zoontje prins Alexander werd geboren.

De naam

De naam en titels van het pasgeboren zoontje van de Zweedse prins Carl Philip en prinses Sofia worden maandag pas bekendgemaakt. Dat heeft het Zweedse hof gemeld. Normaal gesproken gebeurt dat al de dag na de geboorte.

Koning Carl XVI Gustaf vertelt maandag in een speciale raadsvergadering de titels van zijn nieuwe kleinkind. Ook vindt er dan een dankdienst in de koninklijke kapel plaats.

Bron: ANP