BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense prins Henrik lijdt aan dementie

Het Deense hof deelt op verzoek van koningin Margrethe mee dat haar echtgenoot prins Henrik lijdt aan dementie.

Na langdurig en uitgebreid onderzoek heeft een team van specialisten de diagnose dementie vastgesteld. Volgens de artsen is de impact groter dan verwacht en kunnen "veranderingen in gedrag, reactiepatronen, oordelen en emoties plaatsvinden en kan dit ook de interactie met de buitenwereld beïnvloeden."

Als gevolg hiervan zal de 83-jarige prins zijn activiteiten in de toekomst verder verminderen. De koningin en haar familie vragen in de persverklaring om de prins "de rust te gunnen die in deze situatie gepast is".

Prins Henrik kwam deze zomer veelvuldig in het nieuws met controversiële uitspraken over zijn vrouw en zijn laatste rustplaats. Hij liet weten dat hij niet naast zijn echtgenote Margrethe begraven wil worden in de koninklijke grafkerk, de kathedraal van Roskilde.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: